lördag 26 januari 2008

Sahlin Nuder

Mona Sahlin må vara klumpig och rent taskig i sin behandling av Per Nuder. Det kan vara så och egentligen är det bara Per Nuder som kan svara på om han tycker det är taskigt! Mona Sahlin har dock rätt. Hon har fått efterträda en buffel som inte har ett enda uns av gemensamma personlighet som Sahlin. Dom är varandras diametrala motsatser och det är detta som jag fruktar mest av allt. Jag är öppet borgerlig men har alltid, alltid sagt, ända sedan den beramade Tobleroneaffären, att det var en stor tragedi att vi inte fick Mona Sahlin som statsministerkandidat förra gången. Det hade varit mycket bättre för samhällsklimatet med en Mona Sahlin vid rodret än Persson. Sahlin har en helt annan människosyn än Persson vilket hade varit extremt bra för det politiska samtalet. Har någon någonsin hört Persson säga "Vi gjorde fel!" Trodde väl det! Mona Sahlin däremot kan säga: "Det där gjorde vi inte så bra. Vi är verkligen inte stolta över det!"

Nuder tillhör Perssons pojkar. Han är mycket kompetent och duglig, men han har inte den människosyn som krävs för att han skall funka ihop med Sahlin. Som ledare måste man gå före och visa vägen. Nuder klarar inte av att följa med och då måste han få andra arbetsuppgifter, eventuellt kommer han att kunna fortsätta påverka i stor skala men inte synas lika mycket.

Nu fruktar jag att Sahlins team blir starkt på den humanistiska sidan och att väljarne identifierar detta som en strategisk tillgång. Då ryker allianse all världens väg. Om inte Reinfeldt avsätter 1 sekund om dagen till ett leende förstås!

Inga kommentarer: