lördag 15 mars 2008

Miljö och reklam! Protest

Nu är jag enormt trött på att bära iväg all adresserad direktreklam till pappersåtervinningen. Från att ha fått en massa oadresserad dynga i brevlådan har dyngan nu blivit adresserad, i stort sett samma dynga!

Nu är det dags att med handling säga ifrån! Min protest består i att jag skriger "Retur avsändaren. Stryk ur kundregistret!" och stoppar allt i den helt vanliga gula brevlådan. Resultatetkommer att bli att vi skapar kaos i posthanteringen och posten inte längre vill dela ut denna typ av reklam för att det sabbar deras distribution. Man kommer att behöva kolla all returpost så att det inte ligger viktig "riktig" post i lådan. Detta kommer att kräva massor av resurser vilket gör att vi så småningom slipper eländet.

Nåja, det är i alla fall en bra idé! Man kan också börja skicka mail till alla som skickar ut denna typ av adresserad post och begära att bli struken ur kundregistret. Man har faktiskt rätt att bli borttagen ur sådana register enligt datalagen.

SÅ om vi alla hjälps åt så kommer vi att slippa adresserad direktreklam samtidigt som vi skapar en massa arbetstillfällen på det numera lönsamma Posten AB!!

1 kommentar:

meningsfull sa...

Det finns en utmaning till dig på min blogg :-)